به گزارش خبرگزاری «حوزه» از یزد، آیتالله محمدرضا ناصری، در دیدار اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد، اظهار داشت: در قرآن و روایات نسبت به امر معروف و نهی از منکر تاکید بسیاری شده، بهگونهای که در روایت آمده که همه واجبات بهوسیله امر به معروف احیا میشوند.
وی با بیان این مطلب که اگر امر به معروف و نهی از منکر نباشد، دیگر واجبات هم ترک میشود و بسیاری از ارزشها از بین میرود، گفت: از امتیازهای اسلام این است که این دو فریضه را همگانی کرده و همه مردم نسبت به اجرای آن موظف هستند.
نماینده ولی فقیه در استان یزد با اشاره به این که سطح و توانایی انسانها با یکدیگر متفاوت است، ابراز داشت: خداوند برای فریضه امر به معروف و نهی از منکر، مرحلهبندی در نظر گرفته است.
وی تأکید کرد: هم در فقه و هم در قرآن به این موضوع اهمیت زیادی داده شده، ولی متأسفانه کمکم این واجب الهی مثل برخی دیگر از واجبها به فراموشی سپرده شده و کسی به خودش جرأت و اجازه نمیدهد که حق خدا را بیان کند!.
امام جمعه یزد با اشاره به این که جنبه عمومی امر به معروف و نهی از منکر تقریباً کنار گذاشته شده، گفت: در اجرای امر به معروف دو مسئله باید مورد توجه قرار گیرد، اول این که از اجرای آن خجالت و ترس نداشته باشیم و دوم این که پذیرش آن هم در جامعه بهعنوان یک فرهنگ خوب تلقی شود.
آیت الله ناصری افزود: ستاد امر به معروف باید روی این موضوع برنامهریزی کند و با تبلیغاتی که انجام میدهد، نسبت به فرهنگسازی در این دو زمینه اقدامات لازم را انجام دهد و شاهد احیای واجبهای الهی شویم.
وی تصریح کرد:همه مردم باید علاوه بر این که معروفها و منکرها را بدانند، نسبت به تذکر دادن آن به دیگر افراد هم اقدام کنند، در این زمینه صدا و سیما نقش مهمی دارد و باید نسبت به احیای امر به معروف و نهی از منکر اقدام نماید.
رئیس شورای حوزه علمیه استان یزد عنوان کرد: باید برای معروفها و منکرها در جامعه حد و حدود تعریف و برای مردم بیان کرد. در حال حاضر موضوعی مانند حجاب و پوشش در جامعه ما حد مشخصی ندارد و بسیاری از افراد نمیدانند که حد و حدود حجاب چیست.
آیت الله ناصری تأکید کرد: عواملی هم که نسبت به اجرای امر به معروف و نهی از منکر به مردم تذکر میدهند، باید بدانند که چگونه عمل کنند تا خدای ناکرده اقدام آنها نتیجه منفی ندهد.
انتهای پیام
نظر شما